Vad händer på mässan?

Mathilda & Andrea – en av Sveriges största podcast för unga kvinnor, livepoddar på mässan.

Över 2000 jobb att söka direkt på plats!

Bland annat får du CV-hjälp, intervjuträning och kan söka jobb direkt hos Manpower.

Vill du jobba med samhällsskydd?

På mässan kan du träffa bland andra Försvarsmakten, Polisen och Räddningstjänsten.

Vad händer på mässan?

Mathilda & Andrea livepodd
Bästa vännerna Mathilda och Andrea driver en av Sveriges största podcast för unga kvinnor, Mathilda & Andrea. Lördagen den 24/11 klockan 14.30-15.30 kommer de att livepodda på Kunskap & Framtid. Du kan dessutom kolla in Mathildas 5 tips på hur du hanterar tiden efter studenten här!

Träffa Manpower – en av Sveriges största arbetsgivare
– Hej från Manpower! Kunskap & Framtid är en unik möjlighet för oss att få träffa kandidater personligen och få coacha och inspirera till framtida karriärval. Vi kommer vara ett gäng konsultchefer från Manpower som står på Vägledningstorget och vi vill inget hellre än att prata jobb med dig som besöker mässan. Vill du ha tips och vägledning kring CV och intervjuteknik? Kom också om du är nyfiken på att veta mer kring vilka lediga jobb du kan söka hos oss på plats!

Genom verksamhetsområdena – uthyrning, rekrytering, stöd & matchning – ger Manpower jobb åt omkring 1 000 personer varje månad. Vi jobbar med många olika välkända företag och erbjuder därför jobb inom allt från kundservice och administration till jobb inom lager och industri.  Vi har både heltid- och deltidsjobb! Det finns helt enkelt något för alla. Så kom bort till vår monter, käka popcorn och missa inte vår föreläsning om karriärsmöjligheterna inom kundservice där vi också presenterar lediga jobb som går att söka direkt på mässan!

 

Jobba med samhällsskydd

På mässan kan du träffa bland andra Försvarsmakten, Polisen, Räddningstjänsten och MSB, myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Du som är nyfiken på att veta mer om dessa jobb, se till att besöka mässan och få svar på alla dina frågor.

Sång och dans i foajén

Dans- och musikalelever från Löftadalens Folkhögskola sjunger och dansar i foajén till Kunskap & Framtid klockan 10 varje morgon. Är du intresserad av att utbilda dig inom musikal, dans och sång kan du även prata med Löftadalens Folkhögskola i deras monter.

Svenska Frisörskolan/ Sharper Barbershop på plats

Ta en titt på Svenska Frisörskolans film och få reda på vad elever tycker om frisörutbildningen. Och du, missa inte att du får du en gratis klippning eller rakning i Svenska Frisörskolan/Sharper Barbershops monter.

Vad händer mer på mässan?

Massor av inspirationsföreläsningar – bland annat under temat ”Att våga misslyckas”
Information och föreläsningar på scen från universitet, högskolor samt övriga utställare
Vägledningstorget – få svar på alla dina frågor om studier, karriär och ekonomi
Lär dig allt om studentekonomi! CSN föreläser – passa på att ställa alla frågor du har.
Vad innebär mönstring? Försvarsmakten finns på plats och berättar.
Framtidens yrken och trender på arbetsmarknaden – Arbetsförmedlingen föreläser och svarar på frågor
Studentpaneler med representanter från de stora universiteten och högskolorna som pratar om studentlivet
Vad innebär det att vara med i en nation?
Polisen finns på plats! Vad kan polisyrket innebära för dig?
• Gratis klippning eller rakning
CV-hjälp och jobbintervjuträning – tillsammans med ManPower

Årets tema: "Våga misslyckas"

Årets tema på Kunskap & Framtid är ”Att våga misslyckas”. Att framgång bygger på en rad misslyckanden vittnar de flesta framgångsrika personer om. På årets Kunskap & Framtid slår vi ett extra slag för att uppmuntra alla som planerar inför framtiden att inte vara rädda för att misslyckas längs vägen. Släpp pressen, testa dig fram, våga hitta det som passar just dig bäst! På mässan hittar du massor av inspiration, vare sig du vill studera, arbeta, åka utomlands eller kanske byta karriär.

Varmt välkommen!