Västsveriges största inspirations-mässa för den som skall välja sin framtid.

Under tre dagar i november fylls en av Svenska Mässans största hallar med Sveriges universitet, högskolor och ytterligare representanter för olika utbildningsmöjligheter, arbetsgivare och tusentals ungdomar i jakt på mer kunskap, inspiration och svar på sina frågor inför sitt framtida val av utbildning och karriär.

Kunskap & Framtid är till för att inspirera, vägleda och väcka nyfikenhet hos dig som besökare. Vi vänder oss till dig som vill studera vidare, byta yrkesinriktning eller kanske vill ta en paus från studierna för att jobba ett år utomlands.

På plats finns ett brett utbud av utställare som hjälper dig att bli redo för att börja plugga, för studentlivet och för din framtida karriär.

Se vår fullständiga utställarlista här >>

Detta händer på mässan

– Förra årets succé ”Kunskapsscenen” fortsätter. På scenen kommer det att hållas en mängd föredrag och paneldebatter för att inspirera dig som besökare i valet av framtid. Inspiratörer från några av Sveriges mest framgångsrika företag, så som Spotify, Klarna, Försvarsmakten, Oriflame med flera.

– Nytt för i år: Friskvårdstorget med skönhet och hälsa. Trenden att ta hand om sig själv är hetare än någonsin. Industrin växer och yrkesutbildningar inom området innebär en snabb väg ut till arbetslivet. Därför kommer vi att erbjuda dig som besökare möjlighet att prova på olika arbetsuppgifter, träffa representanter från olika yrkesområden och få veta mer om hur du kan ta nästa karriärssteg.

– Ytterligare en nyhet: Fixa jobbet på plats! I samarbete med Manpower kommer vi erbjuda dig som besökare möjlighet att gå på speed-intervjuer på plats, med chans till en riktig anställning. Dessutom får du hjälp med CV-coaching och allmänna tips och råd inför arbetssökandet.

Kunskap & Framtid under minuten

Biljetter och öppettider

Varför besöka Kunskap & Framtid?