Röster från mötesplatsen

Röster från vetgiriga besökare – Vad är det bästa med Kunskap & Framtid?

”Att vara på Kunskap & Framtid ger verkligen mer kött på benen, att komma hit och prata med personer som har gått igenom det som vi ska gå igenom, som att välja högskola, ger mycket mer än att bara prata med en studievägledare. Det är mer inspirerande och motiverande.”

Anton, 17 år


”Efter att ha varit här inser jag att man verkligen kan bli typ allt möjligt. Det finns verkligen något för alla, det finns jättemycket att välja på.”

Maria, 18 år


”Jag ska rekommendera mina kompisar att komma hit för att man får idéer och vidgar perspektiven. Man får en chans att se vad man gillar och känner för.”

Linnea, 17 år


”Att vara här ger bra information om väldigt många olika skolor och utbildningar. Hade jag inte varit här hade jag antagligen inte fått veta lika mycket om olika utbildningsmöjligheter.”

Jonas, 18 år


”Det bästa med att vara här är att man får träffa personer från olika skolor men som har läst samma utbildning. Man får exempelvis veta skillnader mellan olika skolor och städer, hur uttagningar går till med mera.”

David, 17 år

Vad är det bästa med att ställa ut på Kunskap & Framtid - röster från nöjda utställare

Umeå Universitet, Erik Modin

Varför ställer ni ut på Kunskap och Framtid?
För oss är det viktigt att nå studenterna och försöka ge en bra bild av hur det är att faktiskt läsa en utbildning här som ger mycket mer än att de kan läsa en bra text på hemsidan eller googla. Det är extra viktigt för oss eftersom skolan ligger längre upp i landet.

Vad är det bästa med att ställa ut på Kunskap & Framtid?
Att det är mycket folk och att de är intresserade av att veta mer om Umeå. Det har varit många som vill hänga i vår monter.

Vilken/vilka är de vanligaste frågorna?
Vi har fått många frågor om studentlivet och vad vi har för utbildningar. Nästan allt, brukar jag säga.


Örebro Universitet, Mark Misak

Varför ställer ni ut på Kunskap & Framtid?
Det är väldigt lärorikt att ställa ut på Kunskap & Framtid. Det bästa är känslan att göra skillnad. Man går med ett leende på läpparna efter att man har hjälpt någon.

Vad är mest positivt på Kunskap & Framtid?
Det har varit mycket gemenskap, både oss utställare emellan och med besökare. De flesta besökare vet att de vill plugga vidare, men inte till vad. Därför hade vi lyckokakor med utbildningar man kan läsa hos oss för att öppna upp samtalet och få fram vad det är de faktiskt vill. Det blev en succé!

Kommer ni tillbaka nästa år?
Det har varit riktigt bra kvalité på mässan och det är väldigt vackert här. Vi är jättenöjda. Vi kommer absolut tillbaka!


Polisen, Anders Henckel, aspirant- och utbildningsansvarig, Region Väst

Varför ställer ni ut på Kunskap och Framtid?
Det är väldigt många som är intresserade av polisyrket och som har frågor till oss och då får vi möjlighet att fylla kunskapsluckor hos dem.

Vad är mest positivt på Kunskap & Framtid?
Vi träffar väldigt många här på mässan och vi når en väldigt stor målgrupp. Många är nyfikna på polisyrket, oavsett om de vill bli poliser eller inte. Vi ser väldigt mycket fram mot nästa år.

Vilken/vilka är de vanligaste frågorna?
Det har varit många frågor om polisutbildningen och tester. Vi vill ju helst att man ska ha jobbat några år innan man börjar studera till polis, så vi försöker peppa de ungdomar som är här och föreslå att de jobbar några år innan eller gör grundutbildning i Försvarsmakten eller så.


Försvarsmakten, Elin Forsmark, HMS Carlskrona

Varför ställer ni ut på Kunskap och Framtid?
Det är jättebra att få möjligheten att prata en längre stund här på mässan. Det är också bra att vi som ställer ut är blandat kvinnor/män så vi kan svara på frågor hur det är att jobba inom Försvarsmakten som kille/tjej.

Vad är mest positivt på Kunskap & Framtid?
Det har varit väldigt stort intresse för vår monter. Många vill lära sig mer och det lyser om dem när de fått prata med oss. Väldigt många besökare och många yngre som vill veta mer om mönstring.

Vilken/vilka är de vanligaste frågorna?
Vilka olika inriktningar som finns inom Försvarsmakten, vissa vill jobba mer praktiskt och andra vill veta vad de vidareutbilda sig till.