Varför besöka?

Välkommen till Västsveriges största utbildningsmässa!

Under tre dagar i november fylls en av Svenska Mässans största hallar med Sveriges universitet, högskolor, olika utbildningsmöjligheter, arbetsgivare och tusentals ungdomar i jakt på mer kunskap, inspiration och svar på sina frågor inför sitt framtida val av utbildning och karriär.

Kunskap & Framtid är Västsveriges största inspirationsmässa för den som skall välja framtid. En unik mötesplats där du som utställare och medverkande företag möter gymnasieelever, dess föräldrar, karriärbytare, arbetssökande, globetrotters, studie- och yrkesvägledare, undrande och många fler.

Mässan arrangeras på Svenska Mässan, centralt i Göteborg, vilket gör det lätt för besökare att ta sig till mässan.

Röster bland vetgiriga studenter

”Det har varit en väldigt lärorik och intressant dag. Alla som ställer ut är väldigt duktiga och vi har fått en helt ny syn på framtiden. Innan mässan var vi oroliga för framtiden men efter den här dagen är vi mycket lugnare. Vi var och lyssnade på studentpanelen på kunskapsscenen och de gav studenterna tips om att det också är viktigt att ha kul och njuta av studentlivet. Vi har kommit fram till att det är en myt att universitetslivet är läskigt och att det faktiskt kommer bli väldigt roligt”

Jonna Nilsson, 18 år och Maja Bellman, 18 år


”Jag tycker att det bästa med dagen har varit all den information som jag har fått. Jag fick framförallt reda på nya saker som jag inte visste innan och framförallt som jag inte kunnat hitta på nätet”

Ali Sohrabi, 20 år


”Vi har kommit till Kunskap & Framtid för att få kunskap om vad vi ska göra i framtiden. Det är svårt  att veta vad man vill och därför är det bra att komma hit för att få mer kunskap”.

Arvid Thuresson 18 år, Philip Qvil 18 år, Robin Elofsson 18 år och Tim Schulte 18 år


”Vi tycker att mässan är givande därför att vi får mycket information om vilka möjligheter som finns. Bra att man kan träffa studievägledare och prata med CSN. Det personliga mötet resulterar i att man lättare kan få svar på sina frågor. Mer info än vad man hade fått annars. Mest intressant har varit all info vi har fått om utlandsstudier.”

Moa Wiklund & Lava Assad 17 år