Vinnaren i logotyptävlingen är...

Kunskap & Framtids projektgrupp har i samarbete med yrkesutbildningen Yrgo IP Grafisk produktion och form tagit fram en logotyptävling. De tävlande har varit elever från olika gymnasieklasser och skolor. Juryn bestod av studerande från Yrgo IP19 och representanter från Kunskap & Framtids projektgrupp. Briefen var att ta fram förslag på en jubileumslogga till Kunskap & Framtids 20-års jubileum nästa år. Vi fick in hela 53 bidrag och 5 finalister utsågs av juryn och presenterades på mässan.

Juryn tillsammans med besökarna på mässan har nu korat en vinnare. Och vinnaren är: klass ES17A på De la Gardiegymnasiet i Lidköping, och förslaget har skapats av Mathilda Artursson. Stort grattis!

Motiveringen lyder:
“Förslaget som har vunnit har lyckats att fånga upp kärnan i briefen väl, och riktar sig på ett fint sätt till målgruppen som håller på att bygga på sin framtid. Även effekten som ligger på bokstäverna för tankarna till en lysande framtid. Utöver detta så tycker vi att den är välarbetad, fungerar bra i olika storlekar, och skulle kunna animeras till digitala kanaler. Rutnätet som ligger i bakgrunden tycker vi påminner om en byggnadsställning eller skiss och är en väldigt fin metafor för den framtid som man börjar bygga på när man söker sin utbildning.”


Vinnarens bidrag i logotyptävlingen.

 

Slutligen vill vi tacka för alla otroligt kreativa och roliga bidrag!
//Kunskap & Framtid i samarbete med yrkesutbildningen Yrgo IP Grafisk produktion