Visa dina elever framtidens studier och jobb

På Kunskap & Framtid får dina elever kunskap, inspiration och möjlighet till personliga samtal med utbildningsarrangörer, studenter och yrkesvägledare.

På Kunskap & Framtid får dina elever kunskap, inspiration och möjlighet till personliga samtal med utbildningsarrangörer, studenter och yrkesvägledare.

Eleverna i din skola står inför ett viktigt framtidsval – och du har ett stort ansvar i att presentera alla valmöjligheter för dem.

Den 21-23 november 2024 kan du låta eleverna ta del av all information de behöver inför framtida studier och karriär på ett och samma ställe. Helt kostnadsfritt!  Kunskap & Framtid är mässan för alla som är på jakt efter framtidens studier och jobb. Här får eleverna inspiration och möjlighet att se och uppleva alla de vägval som finns efter gymnasiet.

Kunskap & Framtid är mässan för ungdomar som ska välja sin väg mot framtiden. Här finns framtidstips och kontakter för alla: studiemotiverade och skoltrötta, målmedvetna och vilsna, hemkära och äventyrslystna. På plats finns universitet och högskolor, YH-utbildningar, förmedlare av utlandsstudier, arbetsgivare, myndigheter och organisationer, alla redo för att möta dina elever.


Det får ni på Kunskap & Framtid

  • Svar på allt som rör studier, jobb, arbetsmarknad, studieekonomi, karriärplanering och utlandsstudier.
  • Information och föreläsningar på scen från skolor, myndigheter och övriga utställare.
  • Kostnadsfritt besök. Eleverna anmäler sig och får sin biljett direkt via webben.
  • Studentpaneler. En chans att träffa dem som själva studerar på universitet och högskola.
  • Ett tids- och kostnadseffektivt sätt för er som skola att hjälpa eleverna få svar på sina frågor om vad som händer efter gymnasiet.

Citat från besökare

"Mina förhoppningar på mässan var att hitta en skola som passar mig, jag vill bli lärare. Jag har hittat flera olika alternativ, så nu blir det svårt att välja."

Alva, 18 år, Vänersborg

"Jag är inte inne på att plugga direkt efter gymnasiet, utan vill jobba ett tag först. På mässan har jag både fått tips på jobb och framtida högskolestudier."

Hilda, 18 år, Göteborg

"Det bästa med mässan var att ta del av vad universiteten kan erbjuda. Jag är intresserad av arkitektur. Både Chalmers och Lund har intressanta program."

Jacob, 18 år, Göteborg

"Jag hade faktiskt inga idéer om framtiden när jag kom till mässan. Men jag har fått så mycket inspiration genom att prata med utställarna, det har fört mig framåt. Nu är jag sugen att satsa på nånting inom vårdsektorn."

Lisa, 18 år, Skövde

"Vår lärare tog med oss till mässan. Jag visste inte vad jag skulle möta här, men samtal med studenter på universitet väckte mitt intresse, t ex för juridik."

Mia, 18 år, Skövde

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på nyhetsbrev