Visa dina elever framtidens studier och jobb

På Kunskap & Framtid får dina elever kunskap, inspiration och möjlighet till personliga samtal med utbildningsarrangörer, branschorganisationer, studenter och yrkesvägledare.

På Kunskap & Framtid får dina elever kunskap, inspiration och möjlighet till personliga samtal med utbildningsarrangörer, branschorganisationer, studenter och yrkesvägledare.

Eleverna i din skola står inför ett viktigt framtidsval – och du har ett stort ansvar i att presentera alla valmöjligheter för dem.

Den 23-25 november 2023 kan du låta eleverna ta del av all information de behöver inför framtida studier och karriär på ett och samma ställe. Helt kostnadsfritt!  Kunskap & Framtid är mässan för alla som är på jakt efter framtidens studier och jobb. Här får eleverna inspiration och möjlighet att se och uppleva alla de vägval som finns efter gymnasiet.

Kunskap & Framtid är mässan för ungdomar som ska välja sin väg mot framtiden. Här finns framtidstips och kontakter för alla: studiemotiverade och skoltrötta, målmedvetna och vilsna, hemkära och äventyrslystna. På plats finns universitet och högskolor, YH-utbildningar, förmedlare av utlandsstudier, arbetsgivare, myndigheter och organisationer, alla redo för att möta dina elever.


Det får ni på Kunskap & Framtid

  • Svar på allt som rör studier, jobb, arbetsmarknad, studieekonomi, karriärplanering och utlandsstudier.
  • Information och föreläsningar på scen från skolor, myndigheter och övriga utställare.
  • Kostnadsfritt besök. Eleverna anmäler sig och får sin biljett direkt via webben.
  • Studentpaneler. En chans att träffa dem som själva studerar på universitet och högskola.
  • Ett tids- och kostnadseffektivt sätt för er som skola att hjälpa eleverna få svar på sina frågor om vad som händer efter gymnasiet.

Ladda ner, skriv ut och sprid årets skolaffisch

Vi har tagit fram en affisch för att du som arbetar i skolan lätt ska kunna sprida information om Kunskap & Framtid. Ladda ner PDF-filen, skriv ut den på ett A4- eller A3-papper och sätt upp i din skola.

På affischen finns information om gratis entrébiljetter, talare, scener, utställare och mycket mer.

Ladda ner digital affisch

Beställ fika- och lunchkuponger till dina elever inför besöket

Fikakupongen gäller en halv ostfralla eller kanelbulle, kaffe eller en Loka. Värde 65 kr inkl. moms.

Lunchkupongen gäller Fried rice (stekt ris) med grönsaker och kyckling eller vegetariskt protein (Tzay) eller wrap med kyckling eller vegetarisk inklusive en Loka. Värde 99 kr inkl. moms.

Beställ kuponger

Inbjudan till workshop och föreläsningar

I år är skolpersonal och elever välkomna till två workshops om hållbarhet som ger förståelse om hur man kan öka medvetenheten för hållbarhetsfrågor. Skolpersonal får också möjlighet att anmäla sig till två kostnadsfria föreläsningar - "It takes a village to raise a child och Kompetensförsörjning i Göteborgsregionen.

Anmälan föreläsningar
Anmälan workshops

Citat från besökare

"Mina förhoppningar på mässan var att hitta en skola som passar mig, jag vill bli lärare. Jag har hittat flera olika alternativ, så nu blir det svårt att välja."

Alva Glimstrand, 18 år, Vänersborg

"Jag är inte inne på att plugga direkt efter gymnasiet, utan vill jobba ett tag först. På mässan har jag både fått tips på jobb och framtida högskolestudier."

Hilda Stenberg, 18 år, Göteborg

"Det bästa med mässan var att ta del av vad universiteten kan erbjuda. Jag är intresserad av arkitektur. Både Chalmers och Lund har intressanta program."

Jacob Rosenqvist, 18 år, Göteborg

"Jag hade faktiskt inga idéer om framtiden när jag kom till mässan. Men jag har fått så mycket inspiration genom att prata med utställarna, det har fört mig framåt. Nu är jag sugen att satsa på nånting inom vårdsektorn."

Lisa Larsson, 18 år, Skövde

"Vår lärare tog med oss till mässan. Jag visste inte vad jag skulle möta här, men samtal med studenter på universitet väckte mitt intresse, t ex för juridik."

Mia Krdzalic, 18 år, Skövde

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på nyhetsbrev