Vidga dina vyer på
Kunskap & Framtid

Vad vill du bli? Den frågan vill vi hjälpa dig att besvara. Ett besök på Kunskap & Framtid ger dig värdefulla råd inför framtiden och kan inspirera till nya spännande studie- och yrkesval.

Vad vill du bli? Den frågan vill vi hjälpa dig att besvara. Ett besök på Kunskap & Framtid ger dig värdefulla råd inför framtiden och kan inspirera till nya spännande studie- och yrkesval.

Inspiration och vägledning för dig som har siktet inställt på framtiden

Kunskap & Framtid är Västsveriges bredaste jobb- och utbildningsmässa och lockar årligen tusentals gymnasieungdomar, studenter, föräldrar och lärare till Svenska Mässan. Här finns svar på allt som rör studier, jobb, arbetsmarknad, studieekonomi, utlandsstudier och karriärplanering.

På Kunskap & Framtid får du tips, råd och kontakter inför framtida val av utbildning och karriär oavsett om du är studiemotiverad eller skoltrött, målmedveten eller vilsen, hemkär eller äventyrslysten. Här träffar du universitet och högskolor från hela landet, YH-utbildningar, arbetsgivare och organisationer, förmedlare av utlandsstudier och internationella universitet.

Syftet med mässan är att inspirera, vägleda och väcka nyfikenhet hos dig som besökare. Ett besök på Kunskap & Framtid kan få dig att tänka i helt nya banor. Kanske upptäcker du yrken eller utbildningar som du inte visste fanns.


Träffa studenter och arbetsgivare i montrarna

Vill du börja plugga? Resa utomlands? Hitta ett roligt jobb? Här möter du alltifrån studenter som berättar om studentlivet till arbetsgivare som rekryterar på plats, förmedlare av språkresor och mycket mer.

Utställare

Inspirerande föreläsningar om framtidens alla möjligheter

På scenen och i våra salar samlas talare, studenter och yrkesverksamma som inspirerar, väcker nyfikenhet och delar med sig av värdefull kunskap om framtiden.

Scener och områden

Citat från besökare

"Mina förhoppningar på mässan var att hitta en skola som passar mig, jag vill bli lärare. Jag har hittat flera olika alternativ, så nu blir det svårt att välja."

Alva Glimstrand, 18 år, Vänersborg

"Jag är inte inne på att plugga direkt efter gymnasiet, utan vill jobba ett tag först. På mässan har jag både fått tips på jobb och framtida högskolestudier."

Hilda Stenberg, 18 år, Göteborg

"Det bästa med mässan var att ta del av vad universiteten kan erbjuda. Jag är intresserad av arkitektur. Både Chalmers och Lund har intressanta program."

Jacob Rosenqvist, 18 år, Göteborg

"Jag hade faktiskt inga idéer om framtiden när jag kom till mässan. Men jag har fått så mycket inspiration genom att prata med utställarna, det har fört mig framåt. Nu är jag sugen att satsa på nånting inom vårdsektorn."

Lisa Larsson, 18 år, Skövde

"Vår lärare tog med oss till mässan. Jag visste inte vad jag skulle möta här, men samtal med studenter på universitet väckte mitt intresse, t ex för juridik."

Mia Krdzalic, 18 år, Skövde