Vilket yrke passar dig?

Här nedan har vi listat olika yrkestest som kan hjälpa dig på traven!

Här nedan har vi listat olika yrkestest som kan hjälpa dig på traven!

Det kan vara svårt att veta vilka utställare man ska prata med på en stor mässa som Kunskap & Framtid. En bra början är att inför mässan fundera lite på vem du själv är. Vad har du för egenskaper och intressen och vilka yrken passar just dig?

Är du osäker finns massor av yrkestest som kan hjälpa dig på traven. Vissa test är snabba och lättsamma, andra går mer på djupet och tar en stund att genomföra. Men vilket du än väljer är det smart (och kul) att göra ett eller flera test och få förslag på yrken som kan passa dig.

Yrkestest 1

41 Q är ett test baserat på den schweiziske psykiatern Carl Jungs modell för personlighetstyper. Testet innehåller 41 frågor som resulterar i förslag på olika yrken som passar just din personlighetstyp.

Yrkestest 2

Här är ett annat test som ger förslag på högskoleyrken som skulle kunna passa din personlighet. Testet är en förenklad version av det s.k. Hollandtestet.

Yrkestest 3

Militär eller spelutvecklare? Svara på 12 frågor och få förslag på yrken som passar dig och dina intressen.

Yrkestest 4

Gör Göteborgs Stads karriärtest. Svara på 15 påståenden och få reda på vilket av Göteborgs Stads yrken som passar dig.

Yrkestest 5

Ett personlighetstest från CV-mallen.se. Förutom att du kan få svar om dig själv och lära dig mer om din personlighet så kan du använda testet i ditt jobbsökande.

Yrkestest 6

Gör Västra Götalandsregionens yrkestest. Svara på 10 frågor och få redo på vilka av deras hälso- och sjukvårdsyrken som kan passa dig.

Yrkestest 7

Ta Yrkestestet från jobbland.se få tips på jobb som passar dig. Yrkestestet hjälper dig att förstå vilket yrke och karriär som passar dig bäst. Testet tar ungefär tre minuter att slutföra.