Vad vill du bli?

Den frågan vill vi hjälpa dig att besvara! Ett besök på Kunskap & Framtid ger dig värdefulla råd inför framtiden och kan inspirera till nya spännande studie- och yrkesval.

Den frågan vill vi hjälpa dig att besvara! Ett besök på Kunskap & Framtid ger dig värdefulla råd inför framtiden och kan inspirera till nya spännande studie- och yrkesval.

Plugga eller jobba? Flytta hemifrån eller resa? Aupair eller studera utomlands?

Oavsett om du är redo att ta dig an vuxenlivets utmaningar eller fortfarande letar efter din passion, så är vår mässa det perfekta stället för dig. På Kunskap & Framtid den 21 – 23 november 2024 kan du upptäcka de oändliga valmöjligheter som väntar dig.

Citat från besökare

"Mina förhoppningar på mässan var att hitta en skola som passar mig, jag vill bli lärare. Jag har hittat flera olika alternativ, så nu blir det svårt att välja."

Alva, 18 år, Vänersborg

“Efter gymnasiet började jag jobba som personlig assistent. Men nu vill jag gå vidare, kanske hitta en utbildning inom ekonomi eller juridik. På mässan har jag även upptäckt vårdyrken som kan passa mig. Utbudet är ju jättestort!”

Anita, 22 år

"Det bästa med mässan var att ta del av vad universiteten kan erbjuda. Jag är intresserad av arkitektur. Både Chalmers och Lund har intressanta program."

Jacob, 18 år, Göteborg

Träffa studenter och arbetsgivare i montrarna

Vill du börja plugga? Resa utomlands? Hitta ett roligt jobb? Här möter du alltifrån studenter som berättar om studentlivet till arbetsgivare som rekryterar på plats, förmedlare av språkresor och mycket mer.

Utställare

Inspirerande föreläsningar om framtidens alla möjligheter

På scenen och i våra salar samlas talare, studenter och yrkesverksamma som inspirerar, väcker nyfikenhet och delar med sig av värdefull kunskap om framtiden.

Scener och områden

Få svar på frågor om

Pengar

Studielån? Spara? Betala räkningar? Träffa CSN på plats!

HUR ÄR DET ATT

Plugga?

Träffa elever från landets högskolor och universitet

Du kommer att bli

Inspirerad

På scenen och salarna delar studenter och yrkesverksamma med sig av inspiration om framtiden

Här får du

Vägledning

Svårt att veta vad du vill göra? Prata med studie- och yrkesvägledare på plats

Vilket jobb passar dig?

Om du inte vet vilken yrkesbana du ska satsa på kan yrkes- och personlighetstester hjälpa dig att hitta rätt. Svara på frågor om dig själv, dina intressen och din personlighet och få tips på yrken som passar just dig. Kanske får du också förslag på jobb du inte ens visste fanns.

Vill du plugga vidare?

Vet du inte vad du vill bli eller vilken väg du ska ta för att nå dina mål? Vi har samlat tips och råd till dig som slutat gymnasiet och funderar på nästa steg. Här hittar du förslag på poddar, nyttiga länkar och information om olika sorters utbildningar.