Vad ska jag göra efter gymnasiet?

Den frågan vill vi hjälpa dig att besvara! Ett besök på Kunskap & Framtid ger dig värdefulla råd inför framtiden och kan inspirera till nya spännande studie- och yrkesval.

Den frågan vill vi hjälpa dig att besvara! Ett besök på Kunskap & Framtid ger dig värdefulla råd inför framtiden och kan inspirera till nya spännande studie- och yrkesval.

Studiemotiverad eller skoltrött, målmedveten eller vilsen, hemkär eller äventyrslysten?

På Kunskap & Framtid får du hjälp att hitta din väg i en djungel av valmöjligheter. Oavsett om du vill plugga, jobba eller resa så har vi personer redo att möta och inspirera dig.

På vår inspirationsscen kan du tillexempel få tips om vad man ska tänka på när man får sitt första jobb, du kan höra studenter berätta om hur det är att leva studentlivet eller höra olika yrkesverksamma berätta hur det är att vara till exempel polis.

I montrarna på mässgolvet kan du träffa högskolor och universitet från hela landet samt flera arbetsgivare och myndigheter som Polismyndigheten, CSN och Securitas. Du kan även få tips och råd om jobb, bostad och ekonomi m.m.

Här finns all information du behöver inför framtida studier och karriär på ett och samma ställe. Välkommen du som är studiemotiverad eller skoltrött, målmedveten eller vilsen, hemkär eller äventyrslysten!

Citat från besökare

"Mina förhoppningar på mässan var att hitta en skola som passar mig, jag vill bli lärare. Jag har hittat flera olika alternativ, så nu blir det svårt att välja."

Alva, 18 år, Vänersborg

"Jag är inte inne på att plugga direkt efter gymnasiet, utan vill jobba ett tag först. På mässan har jag både fått tips på jobb och framtida högskolestudier."

Hilda, 18 år, Göteborg

"Det bästa med mässan var att ta del av vad universiteten kan erbjuda. Jag är intresserad av arkitektur. Både Chalmers och Lund har intressanta program."

Jacob, 18 år, Göteborg

Få svar på frågor om

Pengar

Studielån? Spara? Betala räkningar? Träffa CSN på plats!

HUR ÄR DET ATT

Plugga?

Träffa elever från landets högskolor och universitet

Du kommer att bli

Inspirerad

På scenen och salarna delar studenter och yrkesverksamma med sig av inspiration om framtiden

Här får du

Vägledning

Svårt att veta vad du vill göra? Prata med studie- och yrkesvägledare på plats

Vilket jobb passar dig?

Om du inte vet vilken yrkesbana du ska satsa på kan yrkes- och personlighetstester hjälpa dig att hitta rätt. Svara på frågor om dig själv, dina intressen och din personlighet och få tips på yrken som passar just dig. Kanske får du också förslag på jobb du inte ens visste fanns.

Tips för dig som ska välja utbildning efter gymnasiet

Som nyexaminerad gymnasieelev kan det vara svårt att veta vad du vill bli eller vilken väg du ska ta för att nå dina mål. På den här sidan har vi samlat tips, råd och nyttiga länkar som kan hjälpa dig att navigera rätt inför framtiden.

Läs våra tips