Testa dig – vilket yrke passar du för?

Det kan vara svårt att veta vilka utställare man ska prata med på en stor mässa som Kunskap & Framtid. En bra början är att inför mässan fundera lite på vem du själv är. Vad har du för egenskaper och intressen och vilka yrken passar just dig?

Är du osäker finns massor av test som kan hjälpa dig på traven. Vissa test är snabba och lättsamma, andra går mer på djupet och tar en stund att genomföra. Men vilket du än väljer är det smart (och kul) att göra ett eller flera test och få förslag på yrken som kan passa dig.

Yrkestest 1

41 Q är ett test baserat på den schweiziske psykiatern Carl Jungs modell för personlighetstyper. Testet innehåller 41 frågor som resulterar i förslag på olika yrken som passar just din personlighetstyp.

Yrkestest 2

Här är ett annat test som ger förslag på jobb som skulle kunna passa din personlighet. Testet bygger på den amerikanske professorn John Hollands ”matchningsteori”.

Yrkestest 3

Spelutvecklare eller skorstensfejare? Svara på 12 frågor och få förslag på yrken som passar dig och dina intressen.

Yrkestest 4

Gör Göteborgs Stads karriärtest. Svara på 15 påståenden och få reda på vilket av Göteborgs Stads yrken som passar dig.

Yrkestest 5

Ett personlighetstest från CV-mallen.se. Förutom att du kan få svar om dig själv och lära dig mer om din personlighet så kan du använda testet i ditt jobbsökande.