Västsveriges största jobb- och utbildningsmässa

Vill du nå ut till gymnasieelever och unga människor på väg ut i arbetslivet? Då skall du medverka på Kunskap & Framtid – mässan för alla som vill skaffa sig mer kunskap om eftergymnasiala utbildningar och framtida karriärmöjligheter.

På kunskap & framtid möter du ungdomar som ska välja sin väg

Kunskap & Framtid är en av de största inspirations- och utbildningsmässorna för alla som ska välja sin väg mot framtiden. En unik mötesplats där du som utställare möter gymnasieelever och deras föräldrar, karriärbytare, arbetssökande, globetrotters, studie- och yrkesvägledare och många fler.

Mässan vänder sig till alla som vill studera vidare, byta yrkesinriktning eller kanske ta en paus från studierna och jobba ett år utomlands. Vi vill att Kunskap & Framtid ska inspirera besökarna till nya spännande studie- eller yrkesval. Kanske kan just din medverkan göra att enskilda besökare finner nyckeln till framtiden.Välkommen att kontakta oss för mer information

Eva Enoch[email protected], 031-708 85 05
Maria Wimnell[email protected], 031-750 89 01

Vilka vill du träffa?

Sistaårsgymnasister

Varje år springer 20 000 västsvenska elever ut ur gymnasiets skolportar för sista gången. Bland dessa ungdomar finns studiemotiverade, reslystna, jobbsugna och de som inte riktigt har bestämt sig. En stor del av dem kommer till Kunskap & Framtid – du vill väl inte missa dem?

Karriärbytare

I dagens föränderliga värld är det inte ovanligt att man under sitt yrkesliv hinner med flera karriärer. Yrkeshögskolorna är en av de utställargrupper som brukar vara extra lockande för den som är sugen på ett nytt yrkesval.

Arbetssökande

Till Kunskap & Framtid kommer också arbetssökande på jakt efter jobb eller inspiration till ett nytt framtidsval. Passa på att hjälpa dem att tänka i nya banor och gå från mässan med vidgade vyer.

Globetrotters

Många unga vill ut och se sig om i världen innan det ”riktiga” vuxenlivet börjar. Au-pair-jobb, utlandsstudier och volontärresor är alla spännande alternativ för den här målgruppen.

Läs mer om kunskap & framtid

Om mötesplatsen

Citat från besökare

"Mina förhoppningar på mässan var att hitta en skola som passar mig, jag vill bli lärare. Jag har hittat flera olika alternativ, så nu blir det svårt att välja."

Alva, 18 år, Vänersborg

"Jag är inte inne på att plugga direkt efter gymnasiet, utan vill jobba ett tag först. På mässan har jag både fått tips på jobb och framtida högskolestudier."

Hilda, 18 år, Göteborg

"Det bästa med mässan var att ta del av vad universiteten kan erbjuda. Jag är intresserad av arkitektur. Både Chalmers och Lund har intressanta program."

Jacob, 18 år, Göteborg

"Jag hade faktiskt inga idéer om framtiden när jag kom till mässan. Men jag har fått så mycket inspiration genom att prata med utställarna, det har fört mig framåt. Nu är jag sugen att satsa på nånting inom vårdsektorn."

Lisa, 18 år, Skövde

"Vår lärare tog med oss till mässan. Jag visste inte vad jag skulle möta här, men samtal med studenter på universitet väckte mitt intresse, t ex för juridik."

Mia, 18 år, Skövde

“Efter gymnasiet började jag jobba som personlig assistent. Men nu vill jag gå vidare, kanske hitta en utbildning inom ekonomi eller juridik. På mässan har jag även upptäckt vårdyrken som kan passa mig. Utbudet är ju jättestort!”

Anita, 22 år

Citat från utställare

“Vi har haft ett otroligt tryck i montern! Vi hade med oss 20 studenter, de har haft fullt upp att tala med besökare. Störst intresse har varit kring industriell ekonomi och programmen för civilekonomer, civilingenjörer och läkare. Vi märker också en ökad efterfrågan på fristående kurser, där man kan designa sin egen utbildning. 2 000 av våra kataloger har gått åt, vi är jättenöjda!”

Heidi Johansson, teamledare, Linköpings Universitet

“En kanonmässa! Den var bra i fjol också, men ännu bättre i år. Vi har haft personliga möten med hundratals gymnasieelever, det känns verkligen att vi connectat. Det är givande och väldigt, väldigt kul att vara här.”

Filippa Törnwall, kommunikatör, Malmö Universitet

"Vi fick en fantastisk respons! Mängder av ungdomar besökte montern, de har varit nyfikna, målmedvetna och supertrevliga. Många ställde specifika frågor, bl a om lönen. När vi talar om att ingångslönen passerat 30 000 blir de glada. Vi fick också frågor om hur farligt yrket är. Då fick vi berätta om alla övningar och förberedelser som hör till yrket – om utbildningen och hur man söker till Polishögskolan. Det känns som att vi träffar helt rätt målgrupp på mässan.”

Sanela Kacapor, kommissarie, Polisen Storgöteborg

"En otroligt välorganiserad och välbesökt mässa! Vi mötte massor av studiemotiverade ungdomar, som i allmänhet vet vad de vill. I år drogs många till ingenjörs- och ekonomiutbildningar samt hälsa och sjukvård. Intresset för att bli lärare såg vi främst bland yngre vuxna, som hunnit jobba några år. Jättebra att Kunskap & Framtid även lockar den gruppen!"

Anders Wadell, kommunikatör, Jönköping University

"Vårt mål på årets mässa var att så ett frö. Vi satsade på mellanmänskliga möten mellan elever och de studenter, från alla våra program, som vi hade med. Vi ville inspirera och beröra, och det tycker jag vi lyckades med. Det blev många givande samtal. Intresset var särskilt stort för våra förskollärare- och sjuksköterskeprogram. Men också för flera ingenjörsutbildningar. För oss är Kunskap & Framtid väldigt viktig och den enda större mässa vi satsar på."

Evelina Olsson, studentrekryterare, Högskolan Väst

"I år överträffade mässan verkligen våra förväntningar! Det är alltid kul och givande att vara här, men i år var responsen helt otrolig. Vår pristävling "Gissa jobbet" lockade väldigt många ungdomar, samtidigt fick vi chansen att berätta om alla karriärvägar inom Göteborgs Stad: att vi har över 100 yrken och 1 000 befattningar förvånade många. Vi är väldigt nöjda med utfallet!"

Eva Svensson, utvecklingsledare, Göteborgs Stad