Scener och områden

Vill du ut i arbetslivet, börja plugga eller vill du bara bli inspirerad till framtida möjligheter? Våra scener och områden tar upp ämnen som hur det är att jobba inom olika yrken, hur man söker CSN eller vad man ska tänka på när man börjar sitt första jobb.

Vill du ut i arbetslivet, börja plugga eller vill du bara bli inspirerad till framtida möjligheter? Våra scener och områden tar upp ämnen som hur det är att jobba inom olika yrken, hur man söker CSN eller vad man ska tänka på när man börjar sitt första jobb.

Inspirations­scenen

Ett besök på Inspirationsscenen kan få dig att tänka i helt nya banor – kanske upptäcker du yrken eller utbildningar som du inte visste fanns eller så lär du dig någonting nytt om livet efter du flyttat hemifrån. Här samlas talare som inspirerar, väcker nyfikenhet och delar med sig av värdefull kunskap om framtiden!

Yrkesscenen

Yrkesscenen ger plats åt yrkesverksamma personer från vitt skilda branscher. Lyssna till hur det är att jobba som sjuksköterska, polis, regissör, konstnär, filmare, lär dig om brandmansyrket inom räddningstjänsten eller bli inspirerad av personer som valt ett liv till sjöss.

Föreläsningssalar

Lyssna till spännande föreläsningar arrangerade av våra utställare. Här kan du till exempel höra studenter från olika universitet och högskolor berätta om studentlivet, höra hur det är att jobba som Au Pair i USA, få svar på dina frågor om att studera utomlands och mycket mer. Utställarföreläsningarna hålls i lokal E4 och är öppna för alla besökare på plats.

Blåljusområdet

I Blåljusområdet kan du träffa Polisen, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Räddningstjänsten Storgöteborg, Västra Götalandsregionen med Ambulansen och Tullverket. Få reda på hur det är att jobba som t.ex. polis, ambulanssjukvårdare eller räddningsledare – ställ dina frågor direkt till yrkesverksamma och prova på saker på plats!

Torg för Yrkeshögskolor

Kunskap & Framtid bygger tillsammans med studentum.se ett YH-torg där vi samlar olika yrkeshögskolor. Där kan du som besökare få råd och tips om vad det finns för möjligheter att studera på yrkeshögskoleutbildningar och ställa dina frågor om hur det är att studera på en yrkeshögskola.

Folkhögskoletorget

Vad innebär det att studera på folkhögskola? I år har vi samlat folkhögskolor i ett område för att skapa en tydlig inblick i vad skolorna har för utbud och göra det lätt för besökaren att hitta rätt bland utbildningarna och få svar på frågor.

Vägledningstorget

Vill du prata med en Studie- och yrkesvägledare? Nyfiken på framtida yrken och trender? Vill du ha hjälp med ditt CV eller har du funderingar kring lån och studentekonomi? På Vägledningstorget får du svar på alla dina frågor om hur du hittar din väg!

Kreativa Torget

Vill du arbeta med ett kreativt yrke i framtiden? Kanske vill du bli Arkitekt, Konstnär, Designer, Möbelformgivare, Skulptör, Dataspelsdesigner, Keramiker, Skräddare, Grafisk Designer, Tapetsör, Modist, Art Director, Scenkostym-Skräddare, Silversmed, Mönsterkonstruktör, Smed, Grafiker, Keramiker, Guldsmed, Modedesigner, Uppfinnare, Inredningsarkitekt, Metallformgivare, Kulturprojektledare, ja du förstår grejen. På Kreativa Torget möter du utbildare i konst, design, mode och hantverk – de berättar hur du kan nå ditt drömyrke!

Spara dina favoriter från programmet och utställarna

Genom att skapa ett gratis konto och logga in på Mina sidor får du möjlighet att favorisera exempelvis programpunkter, utställare m.m. Här kan du bygga ditt eget schema för dagen och spara de guldkornen du hittar i en samlad lista - skapa din egen mässa med just det du är intresserad av.

Till Mina sidor