Hitta utbildningen. Hitta jobbet.
Hitta nya vägar.

Vad ska du göra efter gymnasiet? Den frågan vill vi hjälpa dig att besvara. Ett besök på Kunskap & Framtid ger dig värdefulla råd inför framtiden och kan inspirera till nya spännande studie- och yrkesval.

Vad ska du göra efter gymnasiet? Den frågan vill vi hjälpa dig att besvara. Ett besök på Kunskap & Framtid ger dig värdefulla råd inför framtiden och kan inspirera till nya spännande studie- och yrkesval.

Detta får du på Kunskap & Framtid

Vägledning

Svårt att veta vad du ska välja? Träffa studie- och yrkesvägledare som ger information om utbildningsvägar och jobb.

Föreläsningar

Scenprogram med information och inspiration. Våra utställare berättar om vad och var du kan studera, studiemedel, yrkesval, jobbsökande, m.m.

Studentpaneler

Hur är det att plugga på universitet? Möt studenter och representanter för universitet och högskolor som berättar allt du vill veta om studentlivet.

Få svar på dina frågor om jobb och studier

På Kunskap & Framtid träffar du universitet och högskolor från hela landet, YH-utbildningar, arbetsgivare, myndigheter, fackförbund, förmedlare av utlandsstudier och internationella universitet.

Lärare? Ta med dina elever till Kunskap & Framtid

Eleverna i din skola står inför ett viktigt framtidsval – och du har en betydande roll att spela i att presentera vilka valmöjligheter som finns. På Kunskap & Framtid, Västsveriges största jobb- och utbildningsmässa, kan dina elever ta del av all information de behöver, oavsett om de ska studera vidare eller börja jobba direkt, på ett och samma ställe. Helt utan kostnad!

Citat från besökare

"Mina förhoppningar på mässan var att hitta en skola som passar mig, jag vill bli lärare. Jag har hittat flera olika alternativ, så nu blir det svårt att välja."

Alva Glimstrand, 18 år, Vänersborg

"Jag är inte inne på att plugga direkt efter gymnasiet, utan vill jobba ett tag först. På mässan har jag både fått tips på jobb och framtida högskolestudier."

Hilda Stenberg, 18 år, Göteborg

"Det bästa med mässan var att ta del av vad universiteten kan erbjuda. Jag är intresserad av arkitektur. Både Chalmers och Lund har intressanta program."

Jacob Rosenqvist, 18 år, Göteborg

"Jag hade faktiskt inga idéer om framtiden när jag kom till mässan. Men jag har fått så mycket inspiration genom att prata med utställarna, det har fört mig framåt. Nu är jag sugen att satsa på nånting inom vårdsektorn."

Lisa Larsson, 18 år, Skövde

"Vår lärare tog med oss till mässan. Jag visste inte vad jag skulle möta här, men samtal med studenter på universitet väckte mitt intresse, t ex för juridik."

Mia Krdzalic, 18 år, Skövde